Υπάρχουν καλοί HTML Editors για τη δημιουργία ιστοσελίδων. Οι πιο γνωστοί είναι οι Microsoft Frontpage ή και νεώτερα. Ακόμη το Dreamweaver ειδικά στις νεώτερες εκδόσεις του είναι αξεπέραστο. Αν θέλετε κάτι σε Ανοιχτό κώδικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Kompozer, βασισμένο στο NVU, ο οποίος κυκλοφορεί και για άλλα λειτουργικά συστήματα (Linux, MacOs). Αν θέλετε κάτι πολύ απλό, όχι όμως με λίγες δυνατότητες, με ωραίο περιβάλλον διεπαφής με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε όμορφες ιστοσελίδες, αν και σχετικά "βαριές", αν θέλετε γραφικά στα άκρα, προσωπικά θα συνιστούσα το Webpagemaker. Ενα φτηνό προϊόν, με δυνατότητες CSS (Cascade Style Sheet), προσθήκης Flash ή JavaScript κλπ, που μπορεί να ανακαλύψετε μόνοι σας. Δεν είναι βέβαια επαγγελματικό προϊόν, αν και θα μπορούσε κανείς να φτιάξει ημι-επαγγελματικές ιστοσελίδες, αλλά είναι full screen συντάκτης (Editor) ιστοσελίδων και η φιλικότητα μετράει. Δεν χρειάζεται καν να ξέρετε τι είναι η ΗΤΜL. Η φαντασία σας μπορεί να σκεφτεί "κόλπα" για να κάνετε σχεδόν ό,τι θέλετε. Ψάχνοντας λίγο στο Internet μπορείτε να βρείτε έτοιμα Javascript ή και Flash για να τα προσθέσετε, π.χ pull-down menu και άλλα εφφέ. Δημοφιλές επίσης είναι το CoffeeCup HTML Editor 2008, που έχει και δυνατότητες επεξεργασίας HTML,πολύ φτηνό. επίσης. Συνοδεύεται και από άλλα προϊόντα με τα οποία μπορείτε να κάνετε σχεδόν ότι θέλετε στις ιστοσελίδες σας.
Οι ιστοσελίδες σας μπορούν να φιλοξενηθούν στη διεύθυνση του σχολείου σας (ρωτείστε τους καθηγητές Πληροφορικής ή το Edunet) να σας δώσουν το Username και το Password, στο http://www.sch.gr/, καθώς και άλλους hosters, δείτε: http://www.thefreesite.com/Free_Web_Space/. Η Google δίνει επίσης το http://pages.google.com/ δίνει 100ΜΒ(!), έναν Webpage Editor και ένα subdomain και όλα τα καλά της! Επίσης: http://www.freehostia.com/index.html .Ελληνικά: http://freegreece.net/.
Μπορείτε να πειραματιστείτε προτού καταλήξετε.
Αν θέλετε να "ανεβάσετε" τις ιστοσελίδες σας, εκτός από τον Οδηγό Δημοσίευσης του Internet Explorer, δοκιμάστε το FileZilla, που είναι ανοικτού κώδικα, και το CoffeeCup Free FTP . Υπάρχουν και αρκετά πολλά εμπορικά προϊόντα, προσωπικά προτιμώ το SmartFTP. Για να ανεβάσετε τον ιστότοπό σας πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνση που θα ανέβει, το Username και το Password, να έχετε ανοιχτό το Port 21 και να είστε σε Passive Mode. To ανέβασμα είναι απλή αντιγραφή των αρχείων των ιστοσελίδων σας, καθώς και όλων των συνοδευτικών τους αρχείων, που πρέπει να βρίσκονται σε ένα φάκελο και υποφακέλους του στο σκληρό σας δίσκο, σε ένα φάκελο (με αντίστοιχους υποφακέλους) στο μακρινό server. Αυτό είναι όλο. Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου