Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Πολυμέσα-Υπερμέσα




  • *Η παρουσίαση αυτή είναι βασισμένη σε υλικό του καθ. Τάσου Μικρόπουλου και του ΕΑΙΤΥ.


  • Για να πειραματιστείτε με την επεξεργασία ήχου, εφόσον δεν έχετε κάποιο εμπορικό προϊόν, μπορείτε να κατεβάσετε το ανοιχτού κώδικα Audacity από εδώ. Πολύ καλό επίσης, με άπειρες δυνατότητες, που θα σας "σπαταλήσουν" σίγουρα είναι το Golwave. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε mp3 από audio με το Audiograbber, αν και επίσης το Goldwave έχει αυτή τη δυνατότητα.

  • Για την επεξεργασία εικόνας απόλυτο και κυρίαρχο είναι το Adobe Photoshop του οποίου μπορείτε να κατεβάσετε μια δοκιμαστική έκδοση. Όμως και το GIMP , το συναγωνίζεται στην περιοχή του ανοιχτού κώδικα. Όπως επίσης και το Paint.net, με μικρότερες δυνατότητες, αλλά πιο ελαφρύ, κατάλληλο για απλές εργασίες στις φωτογραφίες σας. Αν πάλι θέλετε έναν πολύ καλό viewer, εγώ προτιμώ τον Irfanview, που επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές εκτός από το view.

  • Τέλος για την επεξεργασία Video: Μερικά εργαλεία έχει η ιστοσελίδα . Αν μάλιστα επιθυμείτε να κατεβάσετε και να μετατρέψετε σε .mpg αρχεία .flv (Flash) μου άρεσε ο Youtube downloader . "Simple is beautiful!" (Κι όσο και να νομίζει κανένας το αντίθετο στο Youtube υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικά video).

  • Για να τα βάλουμε όλα αυτά σε μια πολυμεσική εφαρμογή:

Ας ξεκινήσουμε από το Powerpoint. Για το πώς βάζουμε πολυμέσα στο Powerpoint καλό, αλλά κάπως παλιό άρθρο εδώ.

Αν θέλουμε κάτι πιο σοβαρό, ο Multimedia Builder μπορεί να σας κάνει. Αλλά επαγγελματικές εφαρμογές μόνο με εμπορικά βαριά ονόματα, όπως ο Adobe Director kai Authorware μπορείτε να φτιάξετε. Τέλος για πολυμεσικές ιστοσελίδες το Flash είναι ένα "must" σήμερα. Δείτε τι γράφει η Wikipedia γι' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: