Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Εν όψει Πιστοποίησης

"Των φρονίμων τα παιδιά.."
Η παροιμία αυτή έχει άμεση εφαρμογή εδώ, εφόσον ο Δεκέμβριος δεν είναι μακριά, και μαζί με τα κρύα του φέρνει και Εξετάσεις Πιστοποίησης. Αν καταφέρουμε να επιβιώσουμε με τις νέες τιμές πετρελαίου, θα καταφέρουμε άραγε να επιβιώσουμε με στην Πιστοποίηση;
Τι να κάνουμε; Το παμπάλαιο ερώτημα στην περίπτωσή μας απαντιέται ως εξής:
1) Το εύρος των λογισμικών είναι μεγάλο, ειδικά για τους Φυσικούς, αλλά και για όλους τους άλλους θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ευρεία γκάμα προσομοιώσεων στο διαδίκτυο. Πώς θα τις αναζητήσουμε; Στα διδαχθέντα ή επιδειχθέντα λογισμικά υπάρχει ο πλήρης κατάλογος τους. π.χ. στο Interactive Physics συνοδεύει το λογισμικό, ομοίως και στο Modellus, στο ΑΜΑΠ κλπ. Διαδικτυακά αναζητείστε τις από εδώ. Υπάρχουν και άλλα. Επομένως μια καλή στρατηγική είναι, όταν επιλέξετε το μάθημα που θα εξεταστείτε, να έχετε εκ των προτέρων βρει κάπου κάτι που να αντιστοιχεί σε κάθε διδακτέα παράγραφο του μαθήματος. Μ' άλλα λόγια κάντε έναν κατάλογο με τις παραγράφους και τις αντίστοιχες προσομοιώσεις ή λογισμικά, π.χ. Κρούσεις: I.P. και παρουσίαση Powerpoint, έτσι ώστε να έχετε ένα έτοιμο ένα σχέδιο σεναρίου στο μυαλό σας εκ των προτέρων (όσο είναι δυνατόν). Σημειωτέον οτι δεν θα σας δοθεί να γράψετε Φύλλα Εργασίας, αλλά χρειάζεται  να γράψετε μιαν εκτεταμένη περιγραφή τους.
2) Προφανώς θα μελετήσετε το Επιμορφωτικό Υλικό. Οχι παπαγαλία βέβαια. Είναι υλικό αναφοράς και σαν τέτοιο να το αντιμετωπίσετε. Θα το βρείτε εδώ (Γενικό Μέρος)  και εδώ (Ειδικό Μέρος) ή από τον Κόμβο της Επιμόρφωσης.
3) Μελετήστε τις ερωτήσεις που ανέβασε ο συνάδελφος-δάσκαλος κ. Γιάννης Σαλονικίδης από εδώ, κάτι τέτοιες περίπου θα πρέπει να βάλουν, έτσι για να μπείτε στο πνεύμα.
4) Δείτε παρόμοιες αναρτήσεις σαν αυτήν εδώ. Εχει ήδη συσσωρευτεί αρκετή πείρα και υπάρχουν σχετικές. Π.χ. δείτε αυτήν από το ΚΣΕ Μουδανιών.
5) Ρωτείστε τους Επιμορφωτές σας. Κάτι παραπάνω ίσως να ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: