Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Applets στον υπολογιστή σας

Μπορώ να έχω διαθέσιμα στον υπολογιστή μου κάποια Java applets που με ενδιαφέρουν ώστε να τα χρησιμοποιώ μόνος μου ή στο μάθημα, χωρίς να είμαι συνδεδεμένος στο Ιντερνετ;

Απάντηση: Αν ο δημιουργός του applet σας δίνει το δικαίωμα να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στην αντίθετη περίπτωση για να βλέπετε στον υπολογιστή σας το applet θα ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.
Ενώ είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ και βλέπετε τη σελίδα με το applet, κάνετε κλικ στο κουμπί "Αγαπημένα" (Favorites) στη γραμμή εργαλείων του Internet Explorer. Επιλέγετε "Προσθήκη στα Αγαπημένα" (Add to favorites). Εμφανίζεται το ακόλουθο πλαίσιο διαλόγου:

Κάνετε κλικ στην επιλογή "διαθέσιμη χωρίς σύνδεση" (make available offline) και γράφετε ένα όνομα που να περιγράφει την ιστοσελίδα (πχ "Εκπαιδευτική Πύλη" ή "μηχανή Carnot") στο πεδίο του ονόματος. Κάνετε κλικ στο OK και αυτό ήταν. Όταν θα θελήσετε να δείτε τη σελίδα που περιέχει το applet χωρίς να έχετε συνδεθεί με το Ιντερνετ, ανοίγετε τον Internet Explorer, επιλέγετε "Αρχείο" (File) και από το αναδυόμενο μενού επιλέγετε " Εργασία χωρίς σύνδεση" (Work Offline).

Στη συνέχεια ανοίγετε τα Αγαπημένα (Favorites), επιλέγετε την ιστοσελίδα με το όνομα που της έχετε δώσει και με κλικ την ανοίγετε, οπότε έχετε το applet στη διάθεσή σας για όσο χρόνο χρειασθεί. Η δυνατότητα αυτή διατηρείται για αρκετό καιρό στον υπολογιστή σας και ισχύει για όλες σχεδόν τις ιστοσελίδες (όχι μόνο για τα applets). Είναι καλή ιδέα το να έχετε διαθέσιμες χωρίς σύνδεση τις ιστοσελίδες που θα χρειασθείτε σε κάποιο μάθημα ή παρουσίαση, ώστε να μην σας επηρεάσουν τυχόν προβλήματα του δικτύου.

Από το http://www2.e-yliko.gr/htmls/physyliko/FAQPlugins.aspx)

Δεν υπάρχουν σχόλια: