Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ολα όσα θέλετε να μάθετε για το Interactive Physics...

Με ένα απλό Googl-άρισμα η πρώτη σελίδα που θα σας δοθεί είναι εκείνη της εταιρίας που λάνσαρε το προϊόν: http://www.design-simulation.com/ip/index.php 
Εδώ μπορείτε να βρείτε κάθε τι που αφορά το ΙΡ, ένα περιβάλλον που γνωρίζει εξαιρετική δημοφιλία από παλιά στην Ελλάδα, εξάλλου σαν ανοικτό περιβάλλον, προσφέρεται για ατέλειωτες ώρες δημιουργικότητας. Πολλοί Φυσικοί στην Ελλάδα κατασκεύασαν εξαιρετικές προσομοιώσει πειραμάτων Φυσικής. Δυστυχώς δεν έχει δυνατότητες δικτυακές, όπως εξαγωγή σε Flash ή Java,  έτσι ώστε να συνδυαστεί με μια ιστοσελίδα ή ένα blog. Μειονέκτημα που φαίνεται σε μια περίοδο που το Web 2.0, δεν θέτει όρια στην δημιουργικότητα.Είναι παραπλανητικό να νομίζει κανείς οτι το ΙΡ προσφέρεται μόνο για πειράματα Μηχανικής. Αντίθετα, η φαντασία των δημιουργών το έχει επεκτείνει ακόμα και στη Θερμοδυναμική ή τον Ηλεκτρισμό (χωρίς βέβαια να είναι απολύτως κατάλληλο γι' αυτά).
Ψάχνοντας λίγο ακόμα να κάποιες καλές προσομοιώσεις ελληνικής κατασκευής:
Βεβαίως ψάχνοντας βρίσκει κανείς και πολλές ξένες ιστοσελίδες, αλλά πρώτα οι ελληνικές, έτσι δεν είναι;
Υ.Γ. Μπαίνοντας και σε μια διαδικασία αυτοεπιμόρφωσης, ψάξτε τα μοντέλα και τις προσομοιώσεις, έτσι μπορεί κανείς να μάθει να χειρίζεται το εργαλείο, πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε tutorial ή επιμόρφωση. Ακολουθώντας τους δικούς του ρυθμούς και learning style.

Δεν υπάρχουν σχόλια: