Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Πώς κατεβάζουμε ένα βίντεο από το Youtube -Ενσωμάτωση βίντεο στο Powepoint

Ο απλούστερος τρόπος για το κατέβασμα ενός βίντεο Youtube στον υπολογιστή σας είναι μέσω του Youtube downloader.

1) Επισκεφτείτε τη διεύθυνση του Youtube downloader: http://youtubedownload.altervista.org/

2) Πατείστε Download Now!

3) Αποθηκεύστε το αρχείο YouTubeDownloaderSetup254 κάπου π.χ. στην επιφάνεια εργασίας. Μπορεί ο αριθμός 254 να μην είναι αυτός, εφόσον καθε λίγο βγαίνει και νέα έκδοση του προγράμματος.

4) Με διπλό κλικ, εγκαταστείστε το πρόγραμμα. Αν δεν θέλετε κάποιο τα προσθετα που σας δίνει, αποεπιλέξτε τα. Πατείστε στο τέλος Install.

5) Τρέξτε το πρόγραμμα. Βάλτε την διεύθυνση URL του βίντεο, που έχει στο Youtube.

6) Διαλέξτε σε ποιό σημείο του δίσκου σας θέλετε να αποθηκευτεί το βίντεο. Τα βίντεο του Youtube είναι σε μορφή Flash video και είναι αρχεία με επέκταση .flv.

7) Αυτό ήταν όλο!!! Αν όμως θέλετε, μπορείτε με το πρόγραμμα αυτό να κάνετε μετατροπή, πατώντας την επιλογή, μετά το κατέβασμα βέβαια, Convert (Μετατροπή) και σε άλλη μορφή video, π.χ. MP4, AVΙ, WMV κλπ. Ενδιαφέρον έχει η μορφή MP3, οπότε παίρνετε μόνον τον ήχο. Αυτό συνήθως κάνουν πολλοί για να κατεβάζουν τραγούδια, αλλά, υπόψη, αυτό είναι παράνομο! H Google, που έχει το Youtube, προσπαθεί να αποτρέψει το φαινόμενο, αλλά...

Μετά τα βιντεο που έχετε αποθηκεύσει μπορείτε να τα βάλετε ακομα και σε ένα Powepoint. Πώς; (εκδοση 2003)

1) Ανοίγουμε μια διαφάνεια στο Powepoint

2) Από το μενού Εισαγωγή -> Ταινία και Ήχος -> Ταινία από αρχείο και επιλέγουμε το αρχείο.
Αυτό ήταν. ..
Μόνο που το Powerpoint δεν δέχεται αρχεία Flash video, εκτός αν έχετε εγκατεστημένο έναν player, όπως τον VLC. Δείτε τη διαδικασία εδώ , μάλλον δύσκολο. Αρα, καλύτερα είναι, όταν θέλετε να έχετε ένα βίντεο στο Powerpoint, να το μετατρέψετε σε μια άλλη μορφή π.χ. WMV, και να κάνετε μετά εισαγωγή στην παρουσίαση. Στις διδασκαλίες σας βάλτε και ένα βίντεο στο Powepoint, είτε στην αρχή, για αφόρμηση, είτε στη μέση, συμπληρωματικά για οπτικοποίηση ενός φαινομένου. ΠΡΟΣΟΧΗ, όμως, το αρχείο βίντεο και το αρχείο Powerpoint πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο, γιατί πολύ πιθανόν να θέλετε να μεταφέρετε την παρουσίαση αλλού, μαζί με το αρχείο βίντεο. Μια καλή πρακτική είναι να βάλετε σε ένα αρχείο ΖΙP (συμπιεσμένο) και τα δύο αρχεία και να τα μεταφέρετε, όπου και όπως θέλετε., ακόμα και να τα στείλετε με e-mail, αν δεν είναι πολύ μεγάλα τα αρχεία.
Υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες, αλλά μην μπουκώσουμε σημέρα...

Δείτε και το βίντεο tutorial:






Δεν υπάρχουν σχόλια: