Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Τέλος! Καλό Καλοκαίρι με νέα επιμορφωτική περίοδο το Σεπτέμβρη

Η τρέχουσα επιμορφωτική περίοδος τελείωσε με επιτυχία. Ελπίζω η επιμόρφωση να σας μείνει αξέχαστη. Προσωπικά δεν μπόρεσα να συμμετάσχω παρά μόνον στην μισή περίοδο, λόγω της γνωστής περιπέτειάς μου. Μη ξεχάσετε να συμπληρώσετε τη Φόρμα 3 και να ανεβάσετε το υλικό που παρήχθη από τις διδακτικές σας παρεμβάσεις.
Περισσότερες πληροφορίες δείτε και εδώ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε ότι νέα επιμορφωτική περίοδος θα αρχίσει από το Σεπτέμβρη. Ολόκληρη ανακοίνωση από τον κόμβο της επιμόρφωσης είναι η εξής:

"Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης γίνεται γνωστό ότι η επόμενη (3η) περίοδος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, προβλέπεται να διεξαχθεί στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2011 – Μαρτίου 2012.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ενεργειών της Πράξης για την 3η περίοδο επιμόρφωσης,  προβλέπονται τα παρακάτω έως την έναρξη των μαθημάτων στα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ):
  • Εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου 2011 και μετά από δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ) του Μητρώου ΚΣΕ Β’ επιπέδου, υποβολή αιτήσεων για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης Β’ επιπέδου στο πλαίσιο της επικείμενης τρίτης περιόδου (ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης) και επιλογή (μέσα από διαδικασία κλήρωσης), ικανού αριθμού ΚΣΕ που θα υλοποιήσουν τον προβλεπόμενο αριθμό προγραμμάτων επιμόρφωσης ανά κλάδο και διεύθυνση εκπαίδευσης.
  • Εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου 2011, υποβολή προγραμμάτων από τα ΚΣΕ που κληρώθηκαν να υλοποιήσουν προγράμματα κατά τη 3η περίοδο επιμόρφωσης (ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης).
  • Στις αρχές του Ιουλίου 2011, έναρξη υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011.
  • Εντός του δεύτερου δεκαήμερου του Σεπτεμβρίου, ολοκλήρωση της διαδικασίας κατανομής των εκπαιδευτικών στα προγράμματα επιμόρφωσης, ανακοίνωση αποτελεσμάτων (ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης) και εγγραφές.
  • Εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης μαθημάτων: 19 Σεπτεμβρίου 2011
Για άμεση ενημέρωση σχετικά με τις παραπάνω δράσεις και τις ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων κλπ., καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή των προγραμμάτων, οι ενδιαφερόμενοι (υποψήφιοι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί, επιμορφωτές β’ επιπέδου, ΚΣΕ κ.α.) παρακαλούνται να επισκέπτονται τον υποστηρικτικό κόμβο του έργου «Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας Β’ Επιπέδου», στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
ώστε να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται εκεί και να υποβάλουν τυχόν ερωτήματα στο ηλεκτρονικό help desk της Πράξης."
Άρα: ΌΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΆΣΧΟΥΝ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΆΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΈΧΡΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ. 
Υποθέτω ότι η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί πριν την λήξη του Σχολικού έτους ή έστω μέχρι το Σεπτέμβριο. Γιαυτό συνιστώ να επισκέπτεστε τακτικά στον κόμβο της επιμόρφωσης και να βλέπετε τις νεώτερες ανακοινώσεις. Στον ίδιο κόμβο θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες Πιστοποίησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: