Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Πώς να γράψετε τη "ΦΥΣΙΚΗ ΛΥΚΕΙΟΥ" ΣΕ CD

Στο DVD που έχετε υπάρχει ένας συμπιεσμένος φάκελος "Fysiki Lykeiou". Αποσυμπιέστε τον. Μέσα θα βρείτε δύο αρχεία: physics1.iso και physics2.iso. Αυτά λέγοντονται "image files=εικονικά αρχεία", δηλαδή είναι αντίγραφο όλων των αρχείων καθενός από τα 2 CD του λογισμικού. Πώς θα γράψετε μετά αυτά τα αρχεία σε CD;
Λοιπόν: Υπάρχουν πολλά προγράμματα αντιγραφής CD. Το πιο γνωστό είναι το Nero. Δείτε ένα σχετικό tutorial και ακολουθείστε τις οδηγίες:http://www.agnostos.gr/tech/t_tut.php?subaction=showfull&id=1115472034&archive=&start_from=&ucat=3&

Αν δεν έχετε το Nero: Υπάρχουν κάποια δωρεάν απλά προγράμματα στο διαδίκτυο, απ' όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε, όπως το:
BurnAware Free:
1) Κατεβάστε το από εδώ και τρέξτε το αρχείο για να εγκατασταθεί το πρόγραμμα. (Το πρόγραμμα προσθέτει και μια μπάρα αναζήτησης στο πρόγραμμα πλοήγησης, μη την βάλετε (ξετικάρετε), αν δεν την θέλετε)
2) Τρέξτε μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα.
3) Επιλέξτε Burn ISO Image (Κάψε ένα ISO image αρχείο)
4) Επιλέξτε το αρχείο (Browse)
5) Βάλτε ένα κενό CDROM.
5) Πατείστε Burn (Κάψε) και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία (περ. 2.30 λεπτά).
Αυτό είναι.
Το ίδιο κάντε και με το δεύτερο αρχείο.

Το πρόγραμμα είναι μια μικρή εναλλακτική λύση στoν Νέρωνα, που μας τα "έκαψε" όλα, έγινε, δηλαδή, ακριβό και βαρύ. Προτιμάτε κάτι πιο ελαφρύ. Κάνει και για άλλες δουλειές όπως αντιγραφή Audio CD κλπ. Ψάξτε το λίγο. Καλό είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: